7 Inbraak- en terreinbeveiliging tips voor bedrijven

Elk jaar krijgt 1 op de 10 bedrijven in Nederland te maken met inbraak. Het komt vaak voor dat inbrekers meerdere malen hun slag slaan bij hetzelfde bedrijf. De gevolgen voor een onderneming zijn groot: van financiele tot emotionele schade. Door de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen en te investeren in een betrouwbaar camera- en alarmsysteem kunnen ondernemers hun inbraakrisico verkleinen.

Tip 1: Speek onverwachte bezoekers aan

Train uw werknemers om vreemden en onverwachte bezoekers in en rondom uw bedrijfspand aan te spreken. Hiermee kunt u ongewenste situaties voorkomen.

Tip 2: Zorg voor een toegangscontrole systeem

Met een toegangscontrolesysteem houdt u controle over wie wel en niet uw pand mag betreden. Toegangscontrole geeft u deze veiligheid door te bepalen wie op welke momenten een gebouw of ruimte mag betreden.

Tip 3: Aanmelden bezoekers

Zorg ervoor dat bezoekers niet zomaar bij uw bedrijf naar binnen kunnen lopen. Het is wenselijk dat alle bezoekers zich aanmelden en dat zij door een medewerker door het pand worden begeleidt.

Tip 4: Investeer in goed hang- en sluitwerk (SKG Keurmerk)

Voorkom inbraak met SKG goedgekeurd hang- en sluitwerk. Dit is een keurmerk waarmee de inbraakveiligheid van hang- en sluitwerk in kaart wordt gebracht. Het SKG-keurmerk is gebaseerd op de NEN-norm 5089 en is gericht op de inbraakwerendheid van hang- en sluitwerk in uw bedrijf.

Tip 5: Installeer een inbraak alarmsysteem

Kies voor een inbraakalarmsysteem van een BORG-gecertificeerd beveiligingsbedrijf. Inbraakbeveiliging is werk voor specialisten met de juiste kennis en werkprocedures. Een borg gecertificeerd alarmsysteem wil zeggen dat de alarminstallatie goedgekeurd is volgens de europese eisen op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid. In geval van inbraak, wordt r een alarmmelding naar een particuliere alarmcentrale gestuurd. Door het luide alarm verlaat een inbreken het pand snel waardoor de schade wordt beperkt.

Tip 6: Sluitronde (alle ramen en deuren op slot)

Alle ramen die in uw bedrijf open kunnen moeten voorzien zijn van een SKG-slot. Tijdens afwezigheid doe de ramen altijd op slot en verwijder de sleutel aan de binnenkant uit het slot.

Tip 7: Plaats camera beveiliging op belangrijke punten

Met camerabewaking heeft u overal toegang tot uw bewakingscamera’s via uw smartphone, tablet of PC en kunt u live meekijken. Camerabewaking helpt u bij onraad meteen in actie te komen. Wanneer u camera’s combineert met een alarmsysteem kunt u een melding verifiëren.

Vraag nu een gratis beveiligingsanalyse aan

Bescherm uw huis of bedrijf optimaal tegen inbraak en ongewenste indringers. Onze ervaren adviseur biedt een deskundige en persoonlijke beveiligingsanalyse om uw veiligheid te waarborgen.

Wacht niet langer en claim uw gratis analyse vandaag nog!

Beveiliging diensten

Inhoud