Woonhuisbeveiliging is helaas noodzakelijk in deze tijd om uw woonhuis goed te beschermen tegen de hedendaagse criminaliteit. Woonhuizen worden steeds vaker doelwit van inbraken en zelfs overvallen.
Reden is dat bedrijven beter zijn beveiligd en dat er minder contant geld aanwezig is. De criminaliteit verplaatst zich dus naar makkelijkere doelwitten zoals woonhuizen en kleinere bedrijven.

Goede woonhuisbeveiliging creëert een veilig gevoel. Een stuk gemoedsrust dat de woning moeilijk is in te breken door dieven. In dit artikel leggen we in het kort uit hoe u het beste woonhuisbeveiliging kunt toepassen.

Woonhuisbeveiliging begint met: Maak het ze niet te makkelijk

Een van de belangrijkste tip voor goede woonhuisbeveiliging is dat je inbrekers het niet te gemakkelijk moet maken. Meeste woninginbraken komen door een “gunstige” en dus makkelijke manier van inbreken. 

  • Deuren en ramen altijd op slot
  • Bewoonbare indruk
  • Geen waardevolle goederen in zicht
  • (sfeer) verlichting aan laten 
  • Geen klim gereedschap om het huis laten staan
Met deze simpele handelingen voorkom je een snelle inbraak in uw woning

Goed hang- en sluitwerk

Hang en sluitwerk moet goed en degelijk zijn. Sloten en scharnieren volgens SKG keurmerk minimaal 2 sterren of een Politie Keurmerk. Politiekeurmerk betekent dat al het hang en sluitwerk voldoet aan 3 minuten vertraging voordat het slot kapot gaat. Alle sloten zijn dan voorzien van een SKG 2 sterren keurmerk. Zorg in ieder geval dat de bereikbare ramen en deuren hiervan voorzien zijn. Bereikbaar wil zeggen tot 5.50 vanaf de grond. Of een plat dak vanaf 3 meter 60.

Belangrijk is dat de sloten wel gebruikt worden. En dat de sleutels van de sloten niet in de binnen zijde van het raam of deur blijven zitten.

Vraag nu een gratis beveiligingsanalyse aan

Bescherm uw huis of bedrijf optimaal tegen inbraak en ongewenste indringers. Onze ervaren adviseur biedt een deskundige en persoonlijke beveiligingsanalyse om uw veiligheid te waarborgen.

Wacht niet langer en claim uw gratis analyse vandaag nog!

Beveiliging diensten

Alarmsysteem voor woonhuis

Met een huisbeveiliging systeem kunt u zich goed preventief wapenen tegen inbraak, brand maar ook een overval/insluiping. Voordeel van een alarmsysteem met meldkamer is dat er direct actie wordt ondernomen. Alleen een goed slot van 3 minuten inbraak vertraging is al lang niet meer voldoende. Eenmaal binnen gebeurt er niks meer met een goed hang en sluitwerk. Een professioneel alarmsysteem zorgt voor detectie van ongenode gasten. Deze waarschuwt en alarmeert direct door middel van een sirene. De inpact van een inbraak is dan veel kleiner. Uit cijfers blijkt dat met een goed woonhuisbeveiliging systeem de kans op inbraak daalt met 98%.

Ook moet de alarmopvolging goed zijn geregeld! Wanneer er een alarm afgaat is een luide sirene niet voldoende. Er moet actie worden ondernomen zodra het alarm afgaat. Met een alarmcentrale bent u verzekerd van een professionele afhandeling. Deze kunnen indien nodig u assisteren bij alarmmeldingen en hulpdiensten inschakelen.

Conclusie

Wilt u uw woning goed beveiligen schakel dan een vrijblijvend adviseur in welke u opmaat advies kan geven voor uw situatie. De kosten voor woonhuisbeveiliging kunnen vallen ontzettend mee. De clou is waar moet u mee beginnen. Daar willen wij u graag mee helpen!

Inhoud