Wat is het verschil tussen een stand-alone beveiligingscamera en een bewakingscamera met recorder?

Door de ontwikkeling van internet veranderde er veel en zijn er bewakingscameras op de markt gekomen die, in combinatie met internet, zelfstandig (dus stand-alone) kunnen werken.

Bewakingsrecorder vs directe opname ipcamera

De aanschaf van een compleet camerasysteem met recorder is daarmee niet meer nodig en doordat 1 camera aanschaffen uiteraard nogal goedkoper is dan een compleet systeem kunnen meer en meer particulieren zich nu een losse bewakingscamera veroorloven.

Een stand-alone camera wordt via WIFI of via de utp kabel aangesloten op het internetmodem –of router. In de camera zit meestal een sd-card die het mogelijk maakt dat er ook beelden kunnen worden opgenomen en opgeslagen. De informatie wordt nu dus niet opgeslagen op de recorder maar ‘in the cloud’.

Via de bijbehorende app of via de eigen inlogomgeving kan men daar de beelden live bekijken of terugkijken. Dit kan via een smartphone, tablet of pc.

Een aparte monitor is dus ook niet nodig bij dit type camera.

Voordeel van de stand-alone camerabewaking is natuurlijk de aanschafprijs. Deze ligt veel lager dan die van een compleet camerasysteem. Ook is de stand-alone zeer eenvoudig aan te sluiten.

Nadeel is dat als er internetstoringen zijn of als de provider aan het updaten is, de toegang tot ‘the cloud’ niet mogelijk is en men tijdelijk niet bij de beelden kan.

Een ander nadeel kan zijn dat als iemand de beveiligingscamera compleet kapot maakt en daarbij ook de sd-card vernielt of meeneemt, er helemaal geen beelden en bewijs meer zijn.

Tot en met 2 bewakingscamera’s is het prima mogelijk om deze stand-alone op te laten hangen. Heeft men meer bewakingscamera’s nodig dan adviseren wij om wel een recorder aan te schaffen.

Ook voor zakelijke camerabewaking zullen wij meestal een recorder adviseren. De opslagmogelijkheid van een recorder zijn natuurlijk vele malen groter (vanaf 1 terabyte op de recorder tegenover bijvoorbeeld 32 gigabyte op een sd-card) en de beelden kunnen over een langere periode in het geheugen worden bewaard.

Bij continue opname is het met een recorder mogelijk de beelden wel een maand op te slaan (afhankelijk van het aantal terabyte wat in de harde schijf zit).

Het terugzoeken gaat bij meerdere beveiligingscamera’s via een recorder veel sneller en als men beelden aan de politie wil doorsturen dan kunnen die via de recorder heel simpel op een usb stick gezet worden.

Wel is het belangrijk de recorder niet in het zicht te plaatsen en bij voorkeur te zekeren of in een afgesloten kast te monteren. Dit om te voorkomen dat bij een inbraak de recorder wordt meegenomen.

Uiteraard leert de ervaring ook dat als een gelegenheidsinbreker bewakingscamera’s ziet hangen, hij bij voorkeur naar de buren gaat om het daar te proberen…

Bekijk wat we u kunnen bieden op het gebied van zakelijke camerabewaking of onze beveiligingscamera’s voor huisbeveiliging!

 

Advies op maat

Bel onze specialisten voor persoonlijk en vrijblijvend advies.

adviseur

Camerabewaking laten installeren

Voor goede opnames op een bewakingsrecorder of direct via sd kaart op de camera raden wij de camera beveilig aan te laten installeren.

Hierdoor bent u verzekert van betere opnames en mooier beeld. Onze monteurs hebben alle trainingen doorlopen voor het beste resultaat. Ook voor bewakingscamera’s welke buiten worden geïnstalleerd.

Vragen over onze oplossingen?

of bel ons op: 088 1120 444.

Over het team van V&S Beveiliging