Nacht zicht camera zonder infrarood: ColorVu

Een nacht zicht camera zonder infrarood gaven in het verleden nooit goed nachtbeeld. Daarom zijn camera’s voorzien van een infrarood lamp. Het grote nadeel is dat infrarood alleen werkt bij zwart-wit beeld. Maar dat is nu verleden tijd met de nieuwe ColorVu camera’s van Hikvision. Deze nieuwe generatie nacht camera’s geven kleuren beeld ook in het donker. En dat zonder een infrarood lamp.

kleur-vs-zwartwit

Herkennen doe je met kleuren beeld

Iedereen kent het wel.. Politie geeft beelden vrij van delicten in de donkere uren. Zonder goede verlichting is er alleen zwart-wit beeld en meestal ook nog met een overbelichte infrarood spot in het midden. Personen en andere objecten zijn dan een stuk moeilijker te herkennen in zwart-wit. Laat staan te identificeren..
Daarom wil de Politie eigenlijk alleen nog maar goede duidelijke nachtbeelden van een camera installatie en het liefst in kleur. En wij ook!

Advies nodig?

Neem contact op met onze specialisten voor persoonlijk en vrijblijvend advies.

team2

Ultra Low Light en Starlight camera’s

Steeds vaker komen er Ultra Low Light of Starlight camera’s in de markt. Deze camera’s hebben veel minder natuurlijk licht nodig dan een conversionele camera. Hierdoor blijven deze camera’s langer kleuren beeld geven. Het duurt langer of deze gaan zelfs niet over in zwart-wit. Echter moet er altijd een klein beetje rest verlichting zijn zoals een buiten lamp of een lantaarnpaal. 

De starlight camera heeft een sensor wanneer er te weinig licht is gaat de camera automatisch over in zwart-wit met infrarood verlichting. Groot voordeel ten opzichte van de conersionele camera is dat de camera ook minder infrarood licht nodig heeft. En dus zal een Ultra Low Light camera ook beter presteren in het donker. 

nacht camera met infrarood

Voorbeeld van een infrarood beveiligingscamera zonder verlichting. Goed beeld door de infrarood welke de scene laat oplichten. Kleine spotvorming (hoeken donker) Maar beslist niet overbelicht.

Nieuwste generatie camera ColorVu betekent altijd kleuren beeld in het donker! Zonder infrarood

De nieuwste generatie beveiligingscamera’s ColorVu combineert Ultra Low Light technologie met een speciale lichtsensor waardoor de camera altijd kleuren beeld weergeeft in het donker zonder infrarood. De camera is voorzien van een lens welke bijna geen licht meer nodig heeft! Met de speciale warme licht spot welke ingebouwd is in de camera krijgt de lens voldoende licht om tot 20 meter goed kleuren beeld te maken.

Hierdoor is er een bewakingscamera gemaakt welke zonder infrarood licht werkt. En dus geen zwart-wit beeld meer in de donkere uren. Altijd kleur beeld op ieder tijdstip van de dag!

Lees meer over in dit artikel voor bewakingscamera voor buiten >

En nu het voorbeeld van de nacht camera zonder infrarood.. Camera blijft kleuren beeld weergeven waardoor er herkenning mogelijk blijft. Zie alleen al het verschil van de blokjes kleuren aan de wand met het vorige plaatje!

Nachtcamera ColorVu beeld

Vragen over onze oplossingen?

of bel ons op: 088 1120 444.

Over het team van V&S Beveiliging