Camera beveiliging inclusief installatie

Als het gaat om het beschermen van uw huis of bedrijf, is een camerasysteem met installatie een belangrijke overweging. Maar met zoveel opties op de markt kan het moeilijk zijn om te bepalen welk camerasysteem het beste bij uw behoeften past. In dit artikel gaan we in op de belangrijkste factoren waar u op moet letten bij het kiezen van een camerasysteem inclusief installatie.

1. Aard van het pand 
2. Waarde van de attractieve zaken 
3. Goederen voor eigen gebruik, voor winkel showroom of goederen in opslag

Wat is camera beveiliging inclusief installatie?

Een camerasysteem inclusief installatie is een systeem dat bestaat uit één of meer camera’s die zijn geïnstalleerd om een ​​bepaald gebied te bewaken, samen met de benodigde hardware en software om de beelden vast te leggen, op te slaan en te bekijken. De installatie kan worden uitgevoerd door de fabrikant, een professionele installateur of u kunt ervoor kiezen om het zelf te doen.

Waarom kiezen voor camera beveiliging inclusief installatie?

Er zijn verschillende redenen waarom u zou kunnen overwegen om een camerasysteem met installatie te kiezen. Ten eerste kan het helpen bij het voorkomen van diefstal en vandalisme, zowel binnen als buiten uw huis of bedrijf.
Bovendien kan het u helpen om bewijsmateriaal te verzamelen in geval van een inbraak of andere misdaden. Tot slot kan het camerasysteem u gemoedsrust bieden, wetende dat uw eigendommen en gezin veilig zijn.

Waar de bewakingscamera’s moeten worden geplaatst

De plaats waar een beveiligingscamera wordt gemonteerd is belangrijk. Vele factoren voor waar de camera moet worden gemonteerd zijn van belang. 
  • De kijkhoek van de camera
  • Is er tegenlicht 
  • Hoogte van de camera 
  • Hoeveel bewakingscamera’s

Bovenstaande punten is bij elke situatie weer anders. Het is dus belangrijk voor de installatie te bepalen waar de camera’s moeten worden gemonteerd. 
Het is een van de redenen om te kiezen voor een camerasysteem inclusief montage. Monteurs hebben veel ervaring en weten op voorhand al wat het eindresultaat gaat worden.

Monteren van beveiligingscamera’s

Het monteren van bewakingscamera’s is echt vakwerk. Buiten bewakingscamera’s moeten geheel water en wind dicht worden aangesloten anders is binnen de kortste tijd de bewakingscamera defect door vocht.

Bij binnen camera’s is naast het aansluiten met connectoren belangrijk dat het camera binnenwerk goed wordt ingesteld. Ook mag de camera niet gemakkelijk worden gemanipuleerd.  

Instellingen bewakingsbeelden van bewakingscamera’s

Helaas is dit veelal niet het geval. Voor het instellen van bewakingscamera’s is qua beeld en opnames is een specialist vereist. Je kan nog zo’n dure camera hebben (met allemaal opties) wanneer je niet weet hoe je het beste beeld uit de bewakingscamera krijgt valt het resultaat altijd zwaar tegen.

Instellingen van beveiligingscamera’s is altijd maatwerk. Elke omgeving is anders qua lichtinval, schaduw en weersinvloeden)

Netwerk instellingen voor beelden op telefoon of PC

Om beelden te bekijken op een telefoon of PC moet de recorder of camera worden ingesteld op het computernetwerk. Dit is op elke locatie anders. Een degelijke kennis is van computernetwerken vereist.

Opnames instellen

Om te voorkomen dat er allemaal loze meldingen worden opgenomen zoals bewegende bomen, regen, etc. is een goede opname instelling nodig.
Het instellen van smart detectie zoals mens en voertuig in combinatie met lijncross detectie en indringersdetectie voorkomt onnodige opnames. Dit zijn geen plug en play instellingen.

Wat zijn de verschillende soorten camerasystemen?

Er zijn verschillende soorten camerasystemen beschikbaar, waaronder:

a. Bedrade camerasystemen

Bedrade camerasystemen worden geïnstalleerd door de bekabeling van de camera’s rechtstreeks aan te sluiten op de opnamemodus en / of het netwerk. Dit type systeem is vaak het meest betrouwbaar, maar het kan duurder zijn om te installeren vanwege de noodzaak van professionele installatie.

b. Draadloze camerasystemen

Draadloze camerasystemen gebruiken wifi of andere draadloze technologieën om beeld- en geluidssignalen te verzenden van de camera’s naar de opnamemodus en / of het netwerk. Dit type systeem is meestal eenvoudiger te installeren en kan goedkoper zijn dan bedrade systemen.

c. IP-camerasystemen

IP-camerasystemen maken gebruik van het internetprotocol (IP) om beeld- en geluidssignalen over te brengen. Dit type systeem is vaak het meest flexibel en kan worden gebruikt met verschillende soorten software en hardware.

Waar moet u op letten bij het kiezen van een camerasysteem inclusief installatie?

Bij het kiezen van een camerasysteem inclusief installatie zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

a. Het aantal camera’s

Het aantal camera’s dat u nodig heeft, hangt af van de grootte van het gebied dat u wilt bewaken. Overweeg hoeveel gebieden u wilt dekken en hoeveel camera’s u nodig heeft om elke zone adequaat te bewaken.

b. Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van uw camerasysteem is van cruciaal belang. Overweeg de resolutie van de camera’s en de kwaliteit van de opnameapparatuur. Hoe hoger de resolutie, hoe duidelijker en scherper de beelden zullen zijn.

c. Opslagruimte

Het is belangrijk om te weten hoeveel opslagruimte uw camerasysteem heeft voor het opnemen en opslaan van beelden. Overweeg ook hoe lang u de beelden wilt bewaren en kies een systeem dat voldoende opslagruimte heeft om aan uw behoeften te voldoen.

d. Nachtzicht

Als u van plan bent uw camerasysteem ’s nachts te gebruiken, is nachtzicht een belangrijke overweging. Zorg ervoor dat de camera’s nachtzicht hebben, zodat u duidelijke beelden kunt zien, zelfs bij weinig licht.

e. Weerbestendigheid

Als u van plan bent uw camerasysteem buiten te gebruiken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het systeem weerbestendig is.

Camera beveiliging thuis laten installeren

Camerabewaking voor een woonhuis komt steeds vaker voor. Vooral camerabeveiliging buiten het woonhuis voor zicht op de voortuin, oprit en achtertuin komt veelal voor.
Particulieren kiezen steeds vaker voor een professionele camerabeveiliging inclusief installatie voor hun woonhuis. Waarom?

  • Nette aanleg van bekabeling naar camera’s 
  • Professionele bewakingscamera’s zijn betaalbaar
  • Complete installatie inclusief alle instellingen voor de mooiste beelden
  • Uitleg van de werking 
  • Garantie op camera’s en installatie
  • Professionele helpdesk voor vragen na installatie

Bewakingscamera voorzijde van het woonhuis

Een bewakingscamera installeren aan de voorzijde van de woning heeft u goed in beeld wie er dagelijks aan de deur komt. Veelal wordt er ook een gedeelte van de weg meegenomen. Dit mag van de wetgeving. Als het hoofddoel is uw eigen tuin/voorzijde van de woning
 

Camera voor de oprit van de woning

Wanneer de camera aan de voorzijde niet duidelijk de oprit in beeld heeft met bv de auto(s) dan is het advies om een camera te installeren bij de oprit. Meestal de garage. Maar dat is situatie afhankelijk

Beveiligingscamera voor de achterzijde

De achterzijde van de woning is vaak het inbraak gevoeligste van het woonhuis. Een camera aan de achterzijde laten installeren is dan ook aan te raden. Een goed overzicht door de camera juist te installeren geeft een mooi beeld van het geheel.

Elke woning is anders daarom zijn de bovenstaande camera’s een basis voor een mooie camera installatie

 Bij V&S Beveiliging heeft u altijd een aanspreekpunt en hebben alle medewerkers verstand van zaken. Onverhoopt een defect? Wij komen langs en vervangen direct de defecte apparatuur. Geen moeilijke RMA procedures en zelf demonteren.

Kies bij beveiliging voor professionaliteit en vakmanschap.

Zakelijk camera installatie laten installeren

Veel bedrijven laten hun bedrijf professioneel beveiligen door een beveiligingsbedrijf. Terecht want door een professionele camera beveiliging installatie kies je voor kwaliteit, professionele aanleg en configuratie.

De doelstelling voor camera beveiliging verschilt per bedrijf. Het is dan ook belangrijk voor een installatie te bespreken wat de gewenste doelstellingen zijn.

Als alle doelstellingen concreet zijn gaan wij (vrijblijvend) aan de slag met de wensen. Een camera installatie bedrijf zoekt de juiste camera’s uit per project. Dat betekent niet alleen binnen en of buitencamera’s maar ook type lenzen, behuizingen, lichtgevoeligheid, tegenlicht, etc. etc.

Projectie van camera’s voor installatie

De juiste beveiligingscamera worden geprojecteerd in ons 3D programma op het te beveiligde bedrijfspand. Hiermee ziet de klant precies wat er in beeld komt en waar eventueel dode hoeken zijn in het camerabeveiliging plan. Samen met klant kunnen er wijzigingen volgen totdat er een projectie is gemaakt volgens 100% tevredenheid. Hierdoor is komen installateur en klant niet tot verassingen na de camera installatie. De definitieve projectie zoals akkoord bevonden wordt aan de offerte toegevoegd.

De installatie van het camerabeveiliging systeem

Naast een goede camera projectie samen met de klant worden de bewakingscamera’s geïnstalleerd door onze ervaren monteurs die veelal meer dan 10 jaar ervaring hebben in de beveiligingstak. 

De bekabeling veelal utp wordt naar wens aangelegd via een route door het pand van recorder naar beveiligingscamera. Bij zichtwerk gebruiken wij veelal PVC buis en/of kleine goten.  De camera beveiliging installatie wordt professioneel aangelegd volgens de normen van V&S Beveiliging. 

Bij de installatie houden wij rekening met de privacy wetgeving bij het plaatsen van de camera’s.

Een camerabeveiliging inclusief installatie betekent minimaal 3 jaar garantie op alle hardware en installatie. Onze helpdesk is altijd gratis bereikbaar en helpt onze klanten met beelden te zoeken of uw nieuwe smartphone in te stellen.

Kies bij beveiliging altijd voor professionaliteit en vakmanschap.

 

V&S Beveiliging: uw camera installatie bedrijf

Al onze camera’s worden geleverd inclusief professionele installatie en montage. Vanaf het eerste contact tot aan het plaatsen van het camerasysteem doen onze specialisten er alles aan om het zorgeloos te laten verlopen.

Al onze beveiligingscamera’s worden door het hele land geïnstalleerd door onze eigen monteurs. Op deze manier garanderen wij u de beste kwaliteit en kunnen wij u optimale ondersteuning bieden.

V&S beveiligingstechniek levert en installeert top kwaliteit camera installaties om de veiligheid van uw eigendommen te waarborgen. Of het nu gaat om een woning, bedrijfspand of een bedrijventerrein; uw camerabewakingssysteem is bij V&S Beveiligingstechniek in vertrouwde handen.

Inhoud