Wat is een goede bewakingscamera voor buiten

Bewakingscamera voor buiten nodig? In dit artikel vindt u meer informatie over beveiligingscamera’s voor buiten. Waar moet u rekening mee houden. Welke bewakingscamera presteert het beste in welke omgeving.

Bewakingscamera buiten

Een bewakingscamera voor buiten heeft met verschillende weersinvloeden te maken. Het is daarom belangrijk dat een bewakingscamera altijd waterdicht is. Ook onder een afdak is er altijd vocht welke in de camera kan komen. 

Nachtzicht buiten bewakingscamera's

Belangrijk voor een bewakingscamera buiten is de licht omstandigheden. Er zijn allemaal verschillende omstandigheden. Van helemaal geen externe verlichting tot verlichting van straatlantarenpalen en of verlichting aan een pand.

Een goede bewakingscamera voor buiten heeft een lichtgevoelige lens. Met een lichtgevoelige lens heeft de bewakingscamera in de basis minder licht nodig. Dit maakt veelal ook het prijsverschil tussen bewakingscamera’s voor buiten.

Het beste resultaat in het donker is dus in de basis een lichtgevoelige bewakingscamera (lens) dit wordt veelal aangeven in hoeveel lux dat de camera nodig heeft. 

Verschil tussen infrarood en Led straler verlichting

Alle buiten bewakingscamera’s hebben een eigen lichtbron in de behuizing. Veelal infrarood of witlicht. Deze hulpverlichting schakelt automatisch in bij een te donker beeld. De felheid van de verlichting in de camera kan worden ingesteld. (handmatig)

Infrarood verlichting

Infrarood verlichting is niet waarneembaar door het menselijk oog. Maar wel door een bewakingscamera. Kenmerken van infrarood verlichting:
– Verlichting is niet te zien.
– Verlichting draagt verder dan gewone verlichting tot wel 50 meter
– Zwart-wit beeld bij infrarood verlichting

Led straler (wit licht)

Tegenwoordig is wit verlichting in de bewakingscamera steeds meer in opkomst. Reden is dat bij ledverlichting er altijd kleuren beeld wordt opgenomen. 
Kenmerken van led stralers:
– Altijd kleurenbeeld dus meer herkenning van personen, voertuigen
– Licht gevoeliger lenzen dus ook zonder ledverlichting minder licht nodig
– Wit licht “draagt” minder ver tot maximaal 20 meter
– Verlichting kan hinderlijk worden ervaren 

Buiten beveiligingscamera moet vandaalbestendig zijn

Vooral als de bewakingscamera buiten laag wordt geplaatst tot een 3.50 meter is het belangrijk dat de camera vandaalproof is. De camera moet niet makkelijk te manipuleren zijn (handmatig draaien van de camera). 

Kies voor buiten ook altijd voor een metalen beveiligingscamera. Deze zijn bestendig tegen een inslag (slagvast) waardoor de camera niet direct kapot is te slaan

Vraag nu een gratis beveiligingsanalyse aan

Bescherm uw huis of bedrijf optimaal tegen inbraak en ongewenste indringers. Onze ervaren adviseur biedt een deskundige en persoonlijke beveiligingsanalyse om uw veiligheid te waarborgen.

Wacht niet langer en claim uw gratis analyse vandaag nog!

Beveiliging diensten

Opname detectie van bewakingscamera's buiten

Een belangrijk punt wat bij de aanschaf meestal geen rekening wordt gehouden is de opname van buiten beelden.
Veel camera’s hebben de mogelijkheid 24 per dag of bij beweging beelden op te nemen. In de praktijk zijn zulke opnames waardeloos. Waarom? Veel loos beeldmateriaal zoals regen, ongedierte, bewegende bomen etc. etc.

Een goede bewakingscamera voor buiten heeft meerdere instellingen voor opnames te maken.
– Indringersdetectie: Persoon / voorwerp komt binnen in een getekend vak 
– Lijncross detectie: Persoon / voorwerp kruist een getekende lijn op het beeld

Daarnaast zijn de duurdere camera’s voorzien van AI. Dit wil zeggen dat de camera leert wat personen en voertuigen zijn in het beeld. De camera’s gaan alleen een opname maken bij bv een voertuig en/of persoon.

De ideale montage hoogte van een buitencamera

Belangrijk onderdeel is de hoogte waar de bewakingscamera buiten wordt geïnstalleerd. De hoogte van montage is mede afhankelijk van het doel van de bewakingscamera.

  • Personen herkennen op korte afstand is het advies de camera niet te hoog te plaatsen. De ideale hoogte is tussen de 2.5 en 3 meter. Het gezicht en postuur is dan goed in beeld.
  • Voor overzicht camera waarbij belangrijk is dat alles goed te overzien is wat er gebeurt op een terrein is de ideale hoogte tussen de 3.5 en 5 meter.
  • Moet een camera verzien zien naar een ingang of object moet de camera ook op hoogte worden gemonteerd. Tussen de 4 en 6 meter is dan ideaal.

Waar mag een buiten camera worden geplaatst

Voor het plaatsen van een buitencamera heeft men te maken met de privacy wetgeving.

Als basis mag je altijd je eigen terrein in beeld brengen. Bij een bedrijf waar klanten komen dien je goed duidelijk te maken dat er een camerasysteem aanwezig is voor beveiliging van uw eigendommen.
Wanneer personeel werkzaam is moet u dit ook duidelijk aangeven aan uw personeel dat er bewakingscamera’s aanwezig zijn. Het doel van het camerasysteem moet duidelijk omschreven zijn.

Bewakingscamera’s mogen uw eigen terrein filmen. Wanneer de openbare weg of voetpad wordt meegenomen mag dit alleen wanneer het hoofddoel uw eigen terrein is. In de praktijk wordt er altijd een stuk openbaar gebied gefilmd. 

U kunt onze camera beveiliging systemen aanmelden bij Politie in Beeld. De Politie kan dan vragen wanneer er een misdrijf in de regio is gebeurt om beelden te bekijken.
Professionele buitencamera’s zijn voorzien van privacy mask. Bepaalde gebieden kunnen wij blurren zodat er niks kan worden gezien en opgenomen.

Opname van buiten camera's

Het opnemen van bewakingsbeelden van een buitencamera kan op verschillende manieren:

  • Bewakingsrecorder van 4 tot 64 camera’s
  • SD kaart in de bewakingscamera (vooral aantrekkelijk bij 1 camera)
  • Op een netwerk harde schijf (NAS) 

De beste methode is een bewakingsrecorder. Deze apparatuur is speciaal ontworpen voor 24 uur surveillance. De software is altijd inbegrepen in de recorder. U hoeft dus geen externe apparatuur meer in te schakelen. 

Onze camerasystemen zijn voorzien van software voor alle telefoons, tablets en PC. Geen maandelijkse abonnement kosten zijn van toepassing.

Alarmmelding (push bericht) bij camera detectie

Buitencamera’s worden steeds slimmer waardoor actieve reactie op een alarmmelding uit een buitencamera steeds beter is op te volgen. Waar in het verleden bij regen of andere bewegende zaken (bomen, vlagen) een detectie veroorzaakt is dit tegenwoordig niet meer nodig.

Onze buiten bewakingscamera’s zijn voorzien van slimme detectie van personen en voertuigen. Een pushmelding op uw mobiel van een detectie is goed mogelijk.
In de gratis app kunt u de melding aan en uit zetten zodat u zelf bepaalt wanneer u een melding wilt krijgen op uw mobiel.
Ook kunnen wij tijdschema’s in de buitencamera zetten wanneer de camera een melding moet versturen bij een bewegingsdetectie van een persoon of voertuig.

Buiten bewakingscamera draadloos (wifi)

Draadloze beveiligingscamera’s voor buiten is geen professionele oplossing. Wifi signaal is niet 100% betrouwbaar qua bereik. Het wifi signaal moet namelijk door een buitenmuur. Hierdoor neemt het bereik sterk af.
Een wifi bewakingscamera heeft minimaal 90% ontvangst nodig voor alle beeldmateriaal 24 uur per dag te streamen. In de praktijk is dit vrijwel onmogelijk.

Naast het wifi bereik is het probleem de bandbreedte van wifi. Goede buiten bewakingscamera’s hebben een hoge resolutie voor haarscherp beeld. Helaas haal je deze resolutie niet met draadloze camera’s. Vooral met meerdere camera’s op wifi wordt het signaal helemaal zwak en is er veel uitval.

Ons advies is, ga samen met onze adviseur de aanleg van de bekabeling bespreken. Vaak vinden wij wel een mooie oplossing voor het wegwerken van kabels.

Onze buiten bewakingscamera’s zijn voorzien van slimme detectie van personen en voertuigen. Een pushmelding op uw mobiel van een detectie is goed mogelijk.
In de gratis app kunt u de melding aan en uit zetten zodat u zelf bepaalt wanneer u een melding wilt krijgen op uw mobiel.
Ook kunnen wij tijdschema’s in de buitencamera zetten wanneer de camera een melding moet versturen bij een bewegingsdetectie van een persoon of voertuig.

Bewakingscamera's laten installeren

Naast de juiste bewakingscamera voor buiten aan te schaffen is het belangrijk om deze goed in te stellen. Beelden van projectie en opname instellingen zijn allemaal belangrijk. Een foute installatie kan de kwaliteit van beelden en opnames helemaal te niet doen. Hoe duur en goed de bewakingscamera ook is.
Vindt meer over camera beveiliging inclusief installatie op in dit artikel>

Inhoud