Van leveren tot certificeren

Brandmeldinstallatie en Ontruiming

15+ jaar ervaring

Gratis advies

Erkend VEB lid

Brandmeldinstallatie: Bescherming tegen brand in uw pand

Een brandmeldinstallatie is onmisbaar als je jouw pand goed wilt beschermen tegen brand. Dankzij zo’n systeem ontdek je brandgevaar snel en kun je meteen in actie komen. Als je kiest voor een geavanceerde brandmeldinstallatie, zorg je voor een veilige plek voor je medewerkers, klanten en spullen.

Waarom kiezen voor een brandmeldinstallatie?

Er zijn veel goede redenen om voor een brandmeldinstallatie te kiezen. Ten eerste helpt het je om een brand vroegtijdig op te sporen, zodat je gelijk kunt reageren als er iets misgaat. Bovendien beperk je hiermee de schade aan je pand en je spullen, én je zorgt voor de veiligheid van je personeel en bezoekers

Onze brandmeldinstallatie expertise

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen, plaatsen en onderhouden van hoogwaardige brandmeldinstallaties. Ons team bestaat uit deskundige en gecertificeerde vakmensen die een oplossing op maat voor je kunnen bedenken, helemaal afgestemd op jouw situatie. Wij zorgen ervoor dat je installatie optimaal werkt en bieden je uitstekende service en onderhoud, zodat je kunt vertrouwen op de betrouwbaarheid en veiligheid van je systeem.

Neem contact met ons op en ontdek hoe we jouw pand kunnen beveiligen met een effectieve brandmeldinstallatie. We helpen je graag om een veilige en beschermde omgeving te creëren voor jouw bedrijf.

Advies op maat

Bel onze specialisten voor persoonlijk en vrijblijvend advies.

adviseur-beveiliging

Wat is?

een brandmeldinstallatie

Een brandmeldinstallatie is een systeem dat helpt om een brand vroegtijdig te ontdekken en te signaleren. Het bestaat uit verschillende onderdelen, zoals rookmelders, hittemelders en handmelders, die allemaal samenwerken om de aanwezigheid van rook, vuur en hitte te detecteren. Wanneer er een brand wordt gedetecteerd, geeft de brandmeldinstallatie een alarm af om de aanwezige personen te waarschuwen en om hulp in te roepen. Dit kan gebeuren via geluidssignalen, flitslichten of een combinatie van beide.

Een brandmeldinstallatie is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat er snel actie kan worden ondernomen wanneer er brand uitbreekt. Hierdoor kunnen mensen op tijd geëvacueerd worden en kan de brandweer snel ter plaatse zijn om de brand te blussen. Dit kan levens redden en schade aan gebouwen voorkomen.

Het is belangrijk om te weten dat een brandmeldinstallatie vaak verplicht is in openbare gebouwen, zoals ziekenhuizen, scholen en hotels. Daarnaast kan het ook verplicht zijn in bedrijfspanden en woningen, afhankelijk van de grootte en het gebruik van het pand.

Brandmeldinstallatie BMI

Werkwijze

Onze werkwijze

Succesvolle werkwijze naar de juiste beveiligingsmaatregelen voor uw situatie

01

Uw situatie verkennen

Wat zijn de risico's? Zijn er specifieke wensen waar wij rekening mee moeten houden? Alles maken wij bespreekbaar zowel de beveiliging in samenhang met de gewenste investering.

02

Maatwerk offerte

Na het persoonlijke gesprek gaan we aan de slag met de eisen en uw wensen.
We gaan een offerte uitwerken compleet met beveiligingsplan, prijstelling en aanvullende diensten.

03

Uitvoeren van opdracht

Akkoord met offerte? Dan gaan we aan de slag met de beveiliging. Alles conform afspraak. Onze monteurs overleggen wanneer noodzakelijk en na installatie krijgt u uitleg en certificaat

regelgeving

Wet- en regelgeving van brandmeldinstallaties in Nederland

In Nederland zijn er verschillende wetten en regels van kracht die betrekking hebben op brandmeldinstallaties. Deze wetten en regels zijn bedoeld om de veiligheid van personen en gebouwen te waarborgen en om ervoor te zorgen dat er snel en effectief kan worden gehandeld in geval van een brand.

De belangrijkste wetgeving op het gebied van brandmeldinstallaties is het Bouwbesluit. Hierin staat beschreven welke gebouwen verplicht zijn om een brandmeldinstallatie te hebben en welke eisen er worden gesteld aan deze installatie. Zo zijn bijvoorbeeld hotels, ziekenhuizen en scholen verplicht om een brandmeldinstallatie te hebben. Ook kantoorgebouwen en bedrijfspanden kunnen verplicht zijn om een brandmeldinstallatie te hebben, afhankelijk van de grootte en het gebruik van het pand.

Naast het Bouwbesluit zijn er nog andere regels van kracht, zoals het Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen. Hierin staat beschreven welke verplichtingen er gelden op het gebied van brandveiligheid en welke maatregelen er genomen moeten worden om de veiligheid te waarborgen.

Sirene brandmeldinstallatie

Het niet naleven van de wet- en regelgeving kan leiden tot boetes en in het ergste geval zelfs tot sluiting van het pand. Het is daarom belangrijk om de wet- en regelgeving omtrent brandmeldinstallaties goed na te leven en regelmatig te controleren of alles nog voldoet aan de gestelde eisen. Zo kan de veiligheid van personen en gebouwen gewaarborgd worden.

 

Advies op uw locatie

Wij komen vrijblijvend langs voor een opname. Na opname stellen wij de beveiligingsmaatregelen vast en stellen we een offerte op. 

Maatwerk oplossingen

Wij leveren maatwerk beveiligingsoplossingen voor uw situatie. Voor bedrijven, organisaties en particulieren.

Maak uw leven veiliger

Wij bieden beveiligingsoplossingen op maat om uw mensen en eigendommen te helpen beschermen

Onderhoud en testen

Onderhoud van brandmeldinstallatie

Een brandmeldinstallatie is een essentieel onderdeel van de brandveiligheid van een gebouw. Het is daarom van groot belang dat deze installatie regelmatig wordt onderhouden en gecontroleerd om ervoor te zorgen dat deze altijd goed functioneert.

Het onderhoud van een brandmeldinstallatie dient te gebeuren door een erkend onderhoudsbedrijf en moet minimaal één keer per jaar plaatsvinden. Tijdens deze onderhoudsbeurt worden alle onderdelen van de installatie gecontroleerd op hun werking en wordt gekeken of alles nog voldoet aan de gestelde eisen. Daarnaast worden de rookmelders en hittemelders gereinigd om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren.

Naast het jaarlijkse onderhoud is het ook belangrijk om de brandmeldinstallatie regelmatig zelf te testen. Dit kan bijvoorbeeld door het indrukken van de testknop op de handmelder of door het simuleren van rookontwikkeling met een rookgenerator. Door deze testen regelmatig uit te voeren, kan worden gecontroleerd of de installatie nog steeds goed werkt en kunnen eventuele problemen vroegtijdig worden ontdekt.

Sectoren

Wij zijn gespecialiseerd in verschillende sectoren

Hier een selectie van sectoren welke wij bedienen. 

Beveiliging voor bedrijfspanden

Wij leveren verschillende beveiligingsoplossingen voor bedrijfspanden en loodsen

Beveiliging voor kantoren

Lees meer over onze diverse beveiliging oplossingen voor uw kantoor

Beveiliging voor retail en winkels

Lees meer over beveiliging oplossingen voor retailers en winkels

Beveiliging voor horeca

Lees meer over beveiliging oplossingen voor restaurants, cafe's en hotels

Beveiliging voor garage

Lees meer over beveiliging oplossingen voor garages en voertuig dealers
Over ons - Beveiliging

Ervaring

Wij hebben 18 jaar ervaring in
beveiligingssystemen

Vanaf 2005 zijn wij gespecialiseerd in technische beveiligingsoplossingen

Wij leveren producten en diensten voor bedrijven, organisaties en particulieren.

Voor een passende beveiliging oplossing komen wij bij u op locatie.

Lees meer over ons gerealiseerde projecten