Alarmsystemen voor Bedrijven met Risico Klasse voor de Verzekering en uw BORG Certificaat!

]Alarmsystemen beschermen de zaken die u het meest waardevol vindt. Dit kan uw personeel zijn, bijvoorbeeld door een overvalalarm, maar natuurlijk ook uw bedrijf door een brand en inbraakalarm.

Een inbraak kan leiden tot grote financiële schade voor u als ondernemer. Het is niet alleen de inbraak zelf die voor deze schade zorgt maar ook bijvoorbeeld het niet meteen kunnen verkrijgen van vervangende goederen. Misschien moet het bedrijf zelfs een aantal dagen sluiten omdat alles zo vernield is dat er eerst herstelwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd.

Een alarminstallatie kan bovendien preventief werken en potentiële inbrekers afschrikken. Als door middel van raam/deurstickers zichtbaar is voor de inbrekers dat het bedrijfspand van een alarminstallatie is voorzien, dan heeft dit een afschrikwekkende werking. Indien er toch wordt ingebroken, zorgt het alarmsysteem voor de afgifte van een signaal aan de meldkamer, alarmcentrale of uw eigen mobiele telefoon.

Een inbraakalarm is daarom voor de zakelijke sector bijna onmisbaar geworden in deze tijd. Meestal wordt een alarmsysteem door de verzekeraar ook als eis gesteld.

De eerste stap is bij uw verzekeraar te informeren of en welke eisen er aan het alarmsysteem worden gesteld. Vragen ze om een bepaalde risicoklasse? En zo ja, welke klasse is dat?

Als er een risicoklasse-eis aan u wordt gesteld moet u het systeem te allen tijde laten installeren door een BORG-erkend bedrijf. Alleen dit bedrijf mag een geldig certificaat afgeven welke u later aan uw verzekeraar moet tonen.

Bij het bepalen van het te verzekeren risico gebruikt de verzekeraar de zogenaamde VRKI (Verbeterde Risicoklasse-indeling) kaart. Aan de hand van de waarde van uw goederen (attractiviteit) en de plaats waar deze zich bevinden, wordt bepaald of hier een laag, middel, hoog of zeer hoog risico is voor een mogelijke inbraak.

Alarmsysteem met App V&S Beveiliging

Hebt u bijvoorbeeld ter waarde van € 20.000,00 aan fietsen, bromfietsen en scooters in uw winkel/showroom staan dan wordt dit gezien als een hoog risico en dient u een alarmsysteem te laten installeren welke voldoet aan alle eisen van risicoklasse 2.

Op de VRKI kaart staan verschillende opties genoemd welke maatregelen men kan nemen om aan een bepaalde risicoklasse te voldoen.

Er zijn in 5 verschillende maatregelen te noemen:

Organisatorische maatregelen (O):

Maatregelen + voorlichting over preventie. Uitleg over het systeem eventueel opgenomen in een beveiligingsplan.

Bouwkundige maatregelen(B):

Hang en sluitwerk volgens een bepaalde inbraakwerendheid, rolluiken, traliewerk, inbraak werende beglazing.

Compartimentering/meeneem beperkende maatregelen(C/M):

Inbraak werende safe of kluizen, bouwkundige compartimenten, alles voorzien van een inbraakvertraging, mistgeneratoren.

Elektronische maatregelen(E):

Alarminstallatie met componenten die aan een bepaalde normering voldoen, al dan niet met anti-mask, Grade 2 of 3 en voor bedrijven altijd met doormelding naar een Meldkamer.

Reactie (alarmopvolging)(R):

Alarmopvolging naar mobiele telefoon of naar een meldkamer soms in combinatie met een particuliere bewakingsdienst.

Er is altijd een combinatie van bovenstaande maatregelen nodig om aan een bepaalde classificering te voldoen.

In het voorbeeld van de fietsen, bromfietsen en scooters heeft u bijvoorbeeld in risicoklasse 2 een aantal opties:

Of: O1 + BK1 + EL1 + RE1

Of: O1 + BK1 + C/M1 + EL1 + RE1

Of: O1 + BK0 + C/M 2 + EL2 + RE1

Het cijfer staat voor hoe zwaar de maatregelen moeten zijn.

Er wordt in overleg met de installateur gekeken welke optie voor u de beste is. Nadat de risicoklasse is bepaald kan er worden besloten of er een draadloos of bekabeld systeem opgehangen gaat worden. Tot en met risicoklasse 2 is draadloos mogelijk. Bij de hogere risicoklasse ‘s moet het alarmsysteem op een meldkamer altijd bekabeld zijn.

Vragen over onze oplossingen?

of bel ons op: 088 1120 444.

Over het team van V&S Beveiliging