Draadloos alarmsysteem met camera

Draadloos alarmsysteem: tips, advies en prijzen voor woning en bedrijf

Met een draadloos alarmsysteem kunt u zonder veel hak en breekwerk uw huis of bedrijf professioneel beveiligen tegen inbraak en brand. Maar waar moet u nu op letten voordat u een draadloos alarm gaat aanschaffen? Met dit artikel willen we u helpen door onze ervaring  met u te delen.

Draadloos alarmsysteem (de basis)

Draadloze apparatuur is niet meer weg te denken in de huidige tijd. Iedereen heeft talloze draadloze oplossingen waar we dagelijks van gebruikmaken. Denk alleen al aan een draadloze muis bij een PC of Laptop.
Draadloze techniek is tegenwoordig super betrouwbaar!

En betrouwbaarheid is het belangrijkste argument bij beveiliging. Draadloze alarmsystemen zijn tegenwoordig super betrouwbaar wanneer deze goed wordt toegepast en aangelegd!

Mits goed toegepast zijn de voordelen groot van een draadloze alarminstallatie. Het grove hak en breekwerk voor aanleg van bekabeling is verleden tijd. En wat denkt u van de arbeid om een draadloos alarm te installeren. Veelal een verschil van 70% voordeel voor de klant qua kosten!

Zijn er ook nadelen? Nadelen willen we het niet noemen, maar er zijn wel een paar belangrijke punten om mee rekening te houden zoals de batterijen en het bereik. Verderop in dit artikel hier meer over. Meer weten over verschil tussen bedraad en draadloos alarm dan kunt u dit artikel lezen

Voordelen draadloos alarmsysteem

Een draadloos alarmsysteem heeft tegenwoordig niet zoveel nadelen meer dan in het verleden. Met de huidige ontwikkelingen zoals batterij duur, bereik maakt een draadloos alarm steeds vaker de juiste keuze voor het beveiligen van een woonhuis maar ook een bedrijf.

Vooral het beveiligen van een woonhuis d.m.v. een draadloos alarmsysteem is het de oplossing voor een nette installatie zonder extreem hoge kosten voor de installatie. Een draadloos alarmsysteem wordt meestal rond de 3 tot 6 uur compleet geïnstalleerd. Vroegere nadelen zoals vaak batterijen vervangen is niet meer aan de orde. Batterijen gaan vaak al 4 tot 5 jaar mee. Kosten en milieu besparend. 

Opsomming van de grootste voordelen:

 • Geen hak- en breekwerk
 • Lage installatiekosten meestal binnen 6 uur gemonteerd
 • Mooie nette afwerking geen kabels etc in zicht
 • Gecertificeerd en dus geaccepteerd door verzekeraars voor korting op inboedelverzekering
 • Lange levensduur batterijen. Nieuwe systemen halen tot wel 5 jaar
 • Beveiligde gecodeerde verbinding
 • Storingsvrije eigen frequentie waardoor het niet stoort op andere apparatuur

Installatie draadloos alamsysteem

Klinkt gemakkelijk om een draadloos alarm aan te leggen. Inderdaad er hoeven geen meters kabels en buizen meer worden aangelegd. Toch adviseren wij niet zelf een alarmsysteem aan te leggen. Waarom? Plaatsing van alarmdetectoren en programmeren van het systeem is precisie klusje. Er is niks vervelender dan dat het systeem continu vals afgaat of gewoon helemaal niet werkt!

Een beveiligingsmonteur is minimaal 3 a 4 uur bezig met het installeren en instellen van een draadloos alarmsysteem. En dan te bedenken dat deze ervaren is met deze werkzaamheden. Onderschat dit dus niet. Want een goed merk alarmsysteem welke slecht is ingeregeld is als eind resultaat een niet werkend systeem. 

Onderhoud en service aan draadloze alarmsystemen

Wanneer het alarmsysteem professioneel is geinstalleerd wilt u natuurlijk er jaren gebruik van maken.

Onderhoud van een draadloos alarminstallatie verlengt de levensduur en voorkomt in de toekomst valse alarm meldingen. Op de lange termijn bespaart u dus grote kosten (vervangen). 

Bij het onderhoud van een draadloos alarmsysteem hoort ook preventief vervangen van batterijen. In elk component zit een batterij. Afhankelijk van het type/merk alarmsysteem wordt een interval bepaald hoe vaak een batterij moet worden vervangen.
Een professioneel alarmsysteem onderscheidt zich hier van een “bouwmarkt” alarmsysteem doordat deze lithium batterijen gebruiken. Veelal gaan deze minimaal 2 tot 4 jaar mee. Dus minder vaak batterijen vervangen wat u geld bespaart op lange termijn.

Maar onderhoud is veel meer zoals intern reinigen, doormeten en testen van diverse melders. Maar ook testen van door melding naar meldkamer en of mobiel. Upgraden van software en bijhouden van het logboek is belangrijk.

Kort samengevat: Preventief onderhoud abonnement bespaart op lange termijn veel geld en voorkomt nodeloze alarmeringen.

Mogelijkheden van draadloze techniek

Ontwikkeling van draadloze techniek gaat snel. Ook voor draadloze alarmsystemen wordt er volop door ontwikkeld. Zowel op de techniek als nieuwe detectoren. Zo kan in tegen stelling tot bekabelde systemen foto bewegingsmelders worden geinstalleerd. Er wordt dan bij een alarm direct een aantal foto’s genomen zodat u of meldkamer direct kan verifieren op een reeele inbraak of andere calamiteit.
Maar ook spreek luister verbinding, gekoppelde rookmelders, slimme shock sensors, thermostaten, etc het is allemaal mogelijk met de huidige draadloze techniek. 

De betrouwbaarheid van de huidige draadloze techniek is ook uitmuntent. Beveiliging heeft sinds de 90er jaren een eigen freqentie in europa waardoor storingen op andere draadloze apparatuur niet mogelijk is. 
Alle gecertificeerde alarmsystemen hebben een gecodeerde beveiligde verbinding tussen detectoren en centrale unit. Buitenstaanders kunnen deze signalen dus niet saboteren. Extreem beveiligd zoals het hoort in de beveiligingsmarkt.

Draadloos alarmsysteem voor huizen

Voor huis beveiliging is een draadloos alarmsysteem de oplossing. Woningen zijn mooi afgewerkt en meestal zijn er geen buizen voor een alarmsysteem aangelegd. 

Een draadloos alarm is dan de oplossing. Mooi design, gebruiksvriendelijk en gemakkelijk zonder kabels aan te leggen.
Sensoren op bereikbare ramen en deuren worden beveiligd door magneet contacten en belangrijke ruimtes zoals woonkamer etc. worden slimme bewegingsmelders geplaatst met of zonder foto camera.

Ook toevoeging vaan rookmelders welke draadloos gekoppeld zijn aan een alarmsysteem geven de bewoners een veilig en goed gevoel.

autogarage alarmsysteem app

Draadloos alarmsysteem voor bedrijven

Omdat de techniek en bereik betrouwbaar is van de moderne alarmsystemen is een draadloos alarmsysteem ook toepasbaar voor bedrijven.

Wel zijn er een aantal punten mee rekening te houden zoals:

 • Grote van het bedrijfspand (maximaal 250 vierkante meter)
 • Bouw van het pand. Metalen constructies verminderen het bereik
 • Risicoklasse van het bedrijf. Verzekeraars willen tot maximaal risicoklasse 2 beveiligen met een draadloze alarmering
  (Gemiddeld 80% van de bedrijven in Nederland zijn risicoklasse 2)
Veel winkels, kantoren etc. kunnen dus perfect met een draadloos alarm worden beveiligd. Waardoor er flink op installatiekosten kan worden bespaard. Aandachtspunt is uitbreiding van het bedrijfspand of opwaardering van inboedelverzekering. Lees meer over eisen van verzekeraars in dit artikel>>
 

Wat kost een draadloos alarmsysteem

En dan de kosten van een draadloos alarmsysteem.. Er zijn veel aanbieders zoals webshops, bouwmarkten, electronica winkels en beveiligingsinstallateurs. Elke branche heeft zijn eigen alarmsysteem merken uitgekozen welke het beste bij hun klant en/of bedrijf past.

Daarnaast is een belangrijke factor voor de prijs hoeveel alarmsensoren (detectors) er nodig zijn om een huis of bedrijf goed te beveiligen. Eigenlijk is beveiligen maatwerk! Maar we zijn Nederlanders en we willen toch iets weten over hoeveel een draadloos alarmsysteem nu gaat kosten.. Wij hebben ons best gedaan om een duidelijke kostenplaatje te maken van verschillende situaties.

Draadloos alarmsysteem voor huizen

Basis
Vanaf 699,-
 • Basis set bestaande uit een centrale unit, bedienpaneel, afstandsbediening, sirene en 5 sensoren zoals contacten voor deuren en bewegingsmelders

Draadloos alarmsysteem voor bedrijven

Basis
Vanaf 1099,-
 • Basis set bestaande uit een centrale unit, bedienpaneel, 2x sirene en 5 sensoren zoals contacten voor deuren, bewegingsmelders en overval knop

Samenvatting draadloos alarmsysteem

Een draadloos alarmsysteem is een perfecte oplossing met de hedendaagse technologie. Let wel op waar het alarmsysteem wordt toegepast. Voor een huis beveiliging is een draadloos systeem perfect. Geen hak- en breekwerk en altijd netjes afgewerkt. Voor mogelijkheid om het alarmsysteem op meldkamer aan te sluiten kunt u dit artikel lezen> 

Voor bedrijven is het grote van het bedrijfspand en het risicoklasse van de verzekeraar belangrijke punten van aandacht. Maar ook de bouw van het bedrijfspand is een belangrijk punt van aandacht. Metalen constructies dempen het bereik van het draadloos signaal. Laat u dus ondanks dit artikel ook persoonlijk informeren. 

Mooie aanvulling van dit artikel is de mogelijkheden van bediening van alarmsystemen>> 

Meer weten over verschil van bedraad en draadloos alarmsysteem?

Andere artikelen

Huisbeveiliging

Woonhuisbeveiliging

Woonhuisbeveiliging Helaas is het noodzakelijk in deze tijd om uw woonhuis goed te beveiligen tegen de hedendaagse criminaliteit. Woonhuizen worden steeds vaker doelwit van inbraken

Lees verder »