Mogelijkheden bediening alarmsysteem

Mogelijkheden bedienen van een alarmsysteem

Tegenwoordig kan bedienen van een alarmsysteem op verschillende manieren. Er is de laatste jaren veel ontwikkeld op het gebied van gebruikers gemak. En dat is een goede zaak! Want hoe gemakkelijker een alarmsysteem is te bedienen hoe meer het systeem wordt gebruikt. En dat komt de beveiliging van uw eigendommen te goede!

Bedienpaneel van alarmsysteem

Het oudste en meest gebruikte manier van bedienen is het codebedienpaneel. Bijna bij elk alarmsysteem zit een bedienpaneel met een cijfers voor een code in te voeren. Meestal is er een LCD scherm waarop u naast bedieninig ook de status van het alarmsysteem kan aflezen.

Bediening gaat door middel van een 4 of 6 cijferige code plus een bevestiging toets. Voordelen van het schakelen met een code is dat er geen extra materiaal bij komt. Codes kunnen worden gewist bij bv een uitdienst treding(men hoeft niks in te leveren) en het uitlezen van in- en uitschakelingen per code is gemakkelijk alles terug ter herleiden (wie wat en hoelaat geschakeld)
Belangrijk is wel een goede registratie van codes en het tijdig vernieuwen van bestaande codes bv elke 3 maand. 

bedienpaneel alarmsysteem

Proximity tag (alarmsleutel)

Een proximity tag ook wel alarmsleutel is een soort sleutelhanger met een chip waar een code in zit. Bediening gaat d.m.v. de tag bij het bedienpaneel houden voor het in- en uitschakelen. U hoeft dan geen code meer in te voeren. 

De tag is dus uiterst gemakkelijk een alarmsysteem van een bedrijfspand te bedienen zonder een code. De tag werkt zonder een batterij en is op afstand ook niet uit te lezen door een hacker. Daarmee is een tag ook een zeer veilige manier van bedienen.

Voor bedienen met een tag (alarmsleutel) is er wel een bedienpaneel nodig met een proximity lezer welke de tag kan ontvangen. V&S Beveiliging

Token Tag alarmsleutel
afstandsbediening

Afstandsbediening voor draadloos alarmsysteem

Voor een draadloos alarmsysteem wordt er vaak gekozen in- en uit te schakelen d.m.v. een afstandsbediening. Een afstandsbediening kan alleen maar bij een draadloos alarm omdat deze een draadloos ontvanger heeft. 

Voordeel van een afstandsbediening is dat u kunt bedienen zonder een code. Maar ook dat u al kunt uitschakelen voordat u het woonhuis/bedrijf binnen komt. Er is dus geen tijd druk van het alarmsysteem om uit te schakelen. 

Nadeel van afstandsbediening is de risico gevoeligheid van de zender met batterij. Met een verloren afstandsbediening kunnen ongenode gasten het systeem op afstand uitschakelen.

Extra functies van de afstandsbediening is een noodknop functie maar ook een nachtschakeling om het systeem te bedienen bij uw bed.

Alarmsysteem bedienen met een App op smartphone

De nieuwe manier van bedienen is een app op uw smartphone. Bijna iedereen heeft een mobiel bij zich en dan is het wel heel gemakkelijk dat u hiermee direct het systeem ook mee kan bedienen.

Met een alarmsysteem app kun je nog veel meer mee dan alleen bedienen van een alarm. Zones overbruggen, log boek alarmen terugkijken en wanneer iemand het alarm heeft in- of uitgeschakeld.

Een app voor je alarmsysteem is wel beveiligd met een aparte toegangscode. Een must want bij het verliezen van je mobiel wil je niet dat andere personen je beveiliging kunnen bedienen.

Helaas mag van de verzekeraar hogere risicoklasse bedrijven niet gebruik maken van een app. Vraag uw installateur voor de voorwaarden! Meer informatie over verzekeringseisen vindt u hier >

Alarmsysteem smartphone app

Bediening door andere apparatuur

Misschien een vreemde titel maar soms komt het voor dat er ook andere hardware is gemonteerd dan een alarmsysteem.

V&S Beveiliging levert bijvoorbeeld ook toegangscontrole voor bedrijven. Het is goed mogelijk om het toegangscontrole systeem het alarmsysteem te laten schakelen. Een toegangscontrole systeem weet namelijk wanneer de eerste en/of laatste persoon het pand verlaat. Het systeem schakelt dan het alarmsysteem aan of uit.

Zo zijn er meerdere mogelijkheden om het alarmsysteem te bedienen door externe hardware. Indien de verzekeraar een alarmsysteem eist moet het altijd wel in overleg. Deze partij moet immers uitbetalen bij een inbraak!

Samenvatting mogelijkheden van het bedienen alarmsysteem

Zoals u leest zijn er verschillende mogelijkheden tegenwoordig om een alarminstallatie te bedienen. Gelukkig wordt het steeds gemakkelijker om een systeem te bedienen. Want wij vinden het gebruikersgemak naast betrouwbaarheid belangrijk. Want een alarmsysteem welke niet wordt gebruikt doordat het niet gemakkelijk is te bedienen is helemaal geen beveiliging! 
Wilt u meer weten over onze alarmsystemen met meldkamer? Wij adviseren u vrijblijvend met veel kennis en ervaring!

Vragen over onze oplossingen?

of bel ons op: 088 1120 444.

Over het team van V&S Beveiliging