Alarmsysteem met meldkamer

Alarmsysteem met meldkamer zorgt ervoor dat meldingen uit het alarmsysteem zoals inbraak, overval en brand worden doorgestuurd naar een meldkamer voor een persoonlijke opvolging. Centralisten welke in de meldkamer werken zijn getraind om samen met u en hulpdiensten nood situaties op te volgen en op te lossen! 

In dit artikel leest u meer over hoe een meldkamer werkt. Voor en nadelen van een meldkamer zodat u een juiste keuze kunt maken over welke meldkamer diensten u nodig heeft.

Introductie Meldkamer

In Nederland heb je alarmcentrales van de Overheid(Politie) en particuliere meldkamers. Een alarmsysteem en of camerasysteem mag niet direct doormelden naar een Politie. Automatische systemen (zoals alarm en camera) worden aangesloten op een particuliere meldkamer.

Wel hebben particuliere meldkamers een directe hoge prio lijn met de Politie. Wanneer er een geverifieerd alarm bij de meldkamer wordt waargenomen belt deze de Politie met Prioriteit 1. Politie dient dan ook direct in actie te komen!

Hoe gaat een meldkamer te werk?

Wanneer het alarmsysteem een alarm verstuurd komt deze direct binnen bij de meldkamer op het scherm.

  1. De centralist ziet direct wat voor type alarm (inbraak, SOS, brand, sabotage) en in welke ruimte.
  2. De centralist probeert eerst contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Wanneer er niet wordt geantwoord worden de afgesproken waarschuwingsadressen gewaarschuwd.
  3. Komen er meerdere detectoren in alarm dan mag de meldkamer de Politie bellen. Aangenomen wordt dat als er meerdere detectoren in alarm komen dat het alarm reëel is.
  4. Meldkamer biedt ook persoonlijke assistentie bij noodgevallen. De meldkamer heeft namelijk een directe lijn met de plaatselijke politie meldkamer.

Soorten alarmmeldingen

De meldkamer kan verschillende type alarmmeldingen ontvangen

Voor de verschillende type alarmmeldingen kan de meldkamer een ander actie patroon ondernemen. Bijvoorbeeld bij een technische melding kan alleen een installateur worden ingelicht.

Vraag nu een offerte aan

Bescherm uw huis of bedrijf optimaal tegen inbraak en ongewenste indringers. Onze ervaren adviseur biedt een deskundige en persoonlijke beveiligingsanalyse om uw veiligheid te waarborgen.

Wacht niet langer en claim uw gratis analyse vandaag nog!

Beveiliging diensten

Direct Politie bij verificatie

Wanneer een alarmsysteem met camera’s wordt aangesloten op de meldkamer kan de alarmcentrale direct het alarm verifiëren. Is er een verdachte situatie dan worden de beelden direct live doorgestuurd naar de Politie regio meldkamer.

De Politie alarmcentrale kan dan direct de daders signalementen vast stellen. De alarmcentrale stuurt direct de Politie op straat aan met de juiste signalementen van de daders. Een veel snellere communicatie wat resulteert in een grotere heterdaadkracht en pakkans! 

Politie alarm verificatie

Type alarm doormeldingen alarmsysteem

Verbinding tussen het alarmsysteem en de meldkamer kan op 2 manieren:

  • IP (Via internet verbinding)
  • GPRS 4G (Via mobiel netwerk)

Verzekeringeisen: alarmsysteem met meldkamer

Verzekeraars stellen eisen aan meldkamer diensten en hoe de verbinding tussen een alarmsysteem en meldkamer is aangelegd. Deze eisen zijn alleen verplicht als het in uw polis voorwaarden van de inboedel is meegenomen. Deze eisen staan in het document VRKI. In dit document ligt alles vast hoe je komt tot een bepaalde risico en welke maatregelen. Lees meer hierover in dit artikel >>

De eisen voor de verbindingen zijn per risico verschillend:

AT2: Alarm verbinding naar meldkamer via IP(internet) of GPRS(Data simkaart)
        (Internet modem voorzien van een noodstroom voorziening bv UPS)
AT2: Alarm verbinding naar meldkamer via IP(internet) en GPRS (als back-up verbinding)

AT3: Alarm verbinding naar meldkamer via IP(internet) en GPRS met testmelding iedere 180 seconden

Alarmopvolging door Bewakingsdienst of Politie

Re2: Meldkamer neemt contact op met waarschuwing adressen bij alarm

Re3: Meldkamer neemt contact op met waarschuwing adressen en particuliere beveiliger 

Re4: Meldkamer neemt contact op met waarschuwing adressen, particuliere beveiliger en politie(direct)

Kosten meldkamer

Er zijn verschillende diensten af te nemen bij de meldkamer. De kosten van de meldkamer is daarom afhankelijk welke dienst er wordt afgenomen. Ook speelt de verzekeringseis hierin een rol

Samenvatting alarmsysteem aansluiting meldkamer

Een meldkamer is dus een belangrijke dienst voor een alarmsysteem voor bedrijven of huisbeveiliging installatie. Niet alleen voor alarmmeldingen maar ook voor het monitoren van de techniek. Een technische storing wordt sneller ontdekt en opgevolgd.
Het is daarom dan ook dat de verzekeraar eist bij risico objecten een meldkamer aansluiting. De verzekerde en verzekeraar zijn beide ingedekt voor de risico’s tegen een inbraak of brand.

Er zijn verschillende abonnementen voor een alarmcentrale. De verschillen zitten in de verbinding met de meldkamer. Voor hogere borg beveiliging klasse objecten zijn er strengere eisen voor de verbinding naar de meldkamer.

Voor advies welke meldkamer aansluiting voor uw situatie voldoende is kunt u met ons contact opnemen,

Inhoud